• Capitolul 1: Cetatea de pe Muntele Iubirii

  • La început... a fost o «Cetate» și un «sat», dar până în «acea zi» n-a fost nimic. În «prima zi» a fost doar o lumină albă, apoi de pe Muntele din Cetate un «râu» a început să curgă, era un «râu» de «apă» specială, «substanța» de bază a tot ceea ce mai târziu a fost construit.
 • Capitolul 2: Travaliu de aproape șapte minute

  • Când în «Cetate» a început Sărbătoarea Reînnoirii și venise momentul construirii celei de-a doua planete jubileu – căci fiecare a cincizecea planetă era o planetă jubileu – atunci a fost momentul în care «Iubirea» a sădit în «sat» o grădină... la început.
 • Capitolul 3: Magie fatală; Iubirea pierdută

  • Deși asupra «satului» nu se revărsase nici o picătură din consecințele nefaste ale războiului care din senin izbucnise într-o zi de sărbătoare în «Cetate», totuși într-o zi în grădina sădită de «Iubire» apăruse o nenorocire... fusese un act de magie.
 • Capitolul 4: Eliberarea din robie deturnată

  • Când o foamete i-a determinat să plece pe prinții ai căror părinți fuseseră administratori în «grădina Iubirii», aceștia, conduși de «Iubire», au ajuns robi într-o țară străină departe de țara ce le fusese rânduită de «Iubire»... și-au fost robi multă vreme.
 • Capitolul 5: Regele sacrificat; complot de magie

  • Însuși împăratul din «Cetate» a fost înduioșat de greaua lor suferință și apăsare. La momentul potrivit a părăsit «Cetatea», a coborât în «satul» înrobit de magie... îmbrăcat în sclav s-a amestecat printre cei ce fuseseră înrobiți, oferind izbăvire.
 • Capitolul 6: Comorile Regelui îngropate de hoți

  • Deși împăratul venise cu soluția pentru izbăvirea din robie, acțiunile sale n-au fost înțelese... din contră, au fost răstălmăcite special de către autorități doar să se rămână cât mai mult în sclavie, căci sclavia mulțimii era în avantajul unora sus-puși.
 • Capitolul 7: Prințul ascuns adus de ploaie și ape

  • Când a văzut împăratul atitudinea autorităților, s-a mâniat foarte tare pentru că acești lideri rețineau soluția privind șansa la eliberare... atunci împăratul a înfiat pe ascuns un sclav și i-a dat autoritatea de-ai elibera pe toți din magia minciunii.
 • Capitolul 8: Magia distrusă cu grindină și foc

  • La urmă, când prințul înfiat va fi demascat minciuna și falsa autoritate a liderilor de peste sclavi, însuși împăratul cu toate oștirile sale va veni din nou din «Cetate» pentru a face dreptate și pentru a-i nimicii cu grindină și foc pe mincinoși.

Zic că... Iubirea e cheia de înțelegere a tuturor lucrurilor. Iubirea susține totul în Univers. Deși nu se vede, Iubirea este «izvor» pulsator de viață a tot ce există și are ființă. Iubirea este «forța» ce stă la baza tuturor celorlalte forțe din Univers; nu se vede, dar se reflectă în tot ceea ce există. Iubirea e «roz»! (Scrisorile Salemului, Intro)


Pentru a vedea politica privind cookie-urile a acestui site, citește secțiunea Termeni și condiții.


1: Cetatea de pe Muntele Iubirii

La început... a fost o «Cetate» și un «sat», dar până în «acea zi» n-a fost nimic. În «prima zi» a fost doar o lumină albă, apoi de pe Muntele din Cetate un «râu» a început să curgă, era un «râu» de «apă» specială, «substanța» de bază a tot ceea ce mai târziu a fost construit.

2: Travaliu de aproape șapte minute

Când în «Cetate» a început Sărbătoarea Reînnoirii și venise momentul construirii celei de-a doua planete jubileu – căci fiecare a cincizecea planetă era o planetă jubileu – atunci a fost momentul în care «Iubirea» a sădit în «sat» o grădină... la început.

3: Magie fatală; Iubirea pierdută

Deși asupra «satului» nu se revărsase nici o picătură din consecințele nefaste ale războiului care din senin izbucnise într-o zi de sărbătoare în «Cetate», totuși într-o zi în grădina sădită de «Iubire» apăruse o nenorocire... fusese un act de magie.

4: Eliberarea din robie deturnată

Când o foamete i-a determinat să plece pe prinții ai căror părinți fuseseră administratori în «grădina Iubirii», aceștia, conduși de «Iubire», au ajuns robi într-o țară străină departe de țara ce le fusese rânduită de «Iubire»... și-au fost robi multă vreme.

5: Regele sacrificat; complot de magie

Însuși împăratul din «Cetate» a fost înduioșat de greaua lor suferință și apăsare. La momentul potrivit a părăsit «Cetatea», a coborât în «satul» înrobit de magie... îmbrăcat în sclav s-a amestecat printre cei ce fuseseră înrobiți, oferind izbăvire.

6: Comorile Regelui îngropate de hoți

Deși împăratul venise cu soluția pentru izbăvirea din robie, acțiunile sale n-au fost înțelese... din contră, au fost răstălmăcite special de către autorități doar să se rămână cât mai mult în sclavie, căci sclavia mulțimii era în avantajul unora sus-puși.

7: Prințul ascuns adus de ploaie și ape

Când a văzut împăratul atitudinea autorităților, s-a mâniat foarte tare pentru că acești lideri rețineau soluția privind șansa la eliberare... atunci împăratul a înfiat pe ascuns un sclav și i-a dat autoritatea de-ai elibera pe toți din magia minciunii.

8: Magia distrusă cu grindină și foc

La urmă, când prințul înfiat va fi demascat minciuna și falsa autoritate a liderilor de peste sclavi, însuși împăratul cu toate oștirile sale va veni din nou din «Cetate» pentru a face dreptate și pentru a-i nimicii cu grindină și foc pe mincinoși.

Paradisul se cucerește cu îndrăzneală, și cei ce îndraznesc pun mâna pe el.

Cea mai mare problemă a omenirii este că nimeni nu spune lumii cu convingere că avem un suflet de câștigat sau de pierdut, și că avem un Paradis de cucerit. Cândva s-a spus: degeaba câștigi întreaga lume, dacă îți pierzi sufletul... sau nu contează dacă n-ai nimic, dar ai cucerit Paradisul.

Elias Even

Contacts
E-mail: eliaseven@gmail.com

Latest tweets @Elia7even

 • Thy Light Is Come
 • RevivalGlobal
 • ElijahToday
 • SalemsLOVE
 • EliasTODAY
 • CarmelTodai
 • CARMELinternational